Sportovní liga seniorů Strakonice 29.3.2023

Dne 29. 3. 2023 od 9 hodin pořádalo Okresní sdružení České Unie Sportu ve Strakonicích, již třetí Sportovní Ligu seniorů ve sportovní hale Lidická. Jedná se o sérii turnajů Jihočeského kraje během halové sezóny. Jednotlivé výsledky těchto turnajů jsou evidovány a uveřejněny na webu www.ligasenioru.cz.  Že je o sportovní ligu seniorů zájem mezi seniory nasvědčuje to, že kapacita byla naplněna krátce po zveřejnění možnosti přihlásit se na tuto akci. Sedmnáct čtyřčlenných družstev zápolilo v pěti disciplínách. Hod basketbalovým míčem na koš, střelba florbalovým míčkem na branku, šipky na terč, člunkový běh s raketou a míčkem a hod kroužky na tyč. Pod dohledem kvalifikovaných rozhodčích z řad okresních kanceláří České Unie Sportu, kterým vydatně pomáhali také žáci oboru Management sportu Euroškoly Strakonice. Bylo to zajímavé spojení generací. Senioři ukázali, že ve Strakonicích jsou zvyklí sportovat a sportovní zápolení jim není cizí.

Záštitu nad strakonickou částí převzal starosta města Strakonice Mgr. Břetislav Hrdlička, který také Sportovní ligu seniorů ve Strakonicích zahájil.  K významným hostům patřil také senátor MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA, jehož sport provází celý život. Ceny pro vyhodnocené seniory připravily, Okresní sdružení České Unie Sportu Strakonice a Pivovar Strakonice 1649. Ceny předával ředitel Pivovaru Strakonice 1649 pan Ing. Krankus Dušan.

OS ČUS Strakonice by chtělo jménem předsedy pana Ing. Voláka Jiřího a pracovníků sekretariátu pana Kašpara Stanislava a paní Kordíkové Jany poděkovat všem, kteří pomohli při organizaci a zajištění prvního ročníku sportovní ligy seniorů ve Strakonicích.

Výsledky Liga seniorů 29.3.2023 Strakonice

Hod na koš: Marcela Štérová

Běh s míčkem: Stanislav Med

Střelba na branku: Věra Hraničková

Hod kroužkem: Stanislav Hranička

Šipky: Jaroslav Pivnička

Výsledky všech kol můžete shlédnout: http://www.ligasenioru.cz./