Poznej sporty ve Strakonicích 2022.

Prostor pod Hvězdou ve Strakonicích ve čtvrtek dne 8. září 2022 patřil sportovcům. Okresní sdružení České unie sportu ve Strakonicích za podpory Města Strakonice a DUDÁK-měšťanský pivovar, pořádal druhý ročník akce Poznej sporty ve Strakonicích, na které se děti a dospělí mohou seznámit víceméně se všemi sporty a zájmovými aktivitami, které lze ve městě na soutoku řek Otavy s Volyňkou provozovat. Dopoledního programu se zúčastnily především mateřské a základní školy. Odpolední program byl zaměřen pro širokou veřejnost. Moderátor František Mareš, který již tradičně moderoval tuto akci, provedl společně s panem starostou města Strakonic, Mgr. Hrdličkou Břetislavem a zástupcem OS ČUS Stanislavem Kašparem, slavnostní zahájení. Na podiu se v dopoledních hodinách střídali vystupující z řad sportovců ale i pozvaní hosté. Mezi pozvanými hosty, kteří se přišli podívat a podpořit tuto sportovní akci byli, senátor parlamentu ČR MUDr. Bc. Tomáš Fiala, manažér KO ČUS Mgr. Zdeněk Krátký, sportovní ikony strakonického sportu, pan Miroslav Vondřička, pan Petr Kollros, Miroslav Motejzík a řada dalších.

Přestože počasí zrovna moc nepřálo a občas se přehnala vodní sprška, sportovci ukázali, že nejsou z cukru a dokáží se poprat i s nepřízní počasí. Odpolední program zpestřilo předávání cen a vyhlášení ankety, v níž hlasovali čtenáři Týdeníku Strakonicko o šampionovi, události a loučení sezony 2021/2022.

Chtěli bychom poděkovat všem zúčastněným, kteří se zdárně podíleli na této akci ať už jako diváci, účinkující nebo organizátoři a pozvat je na další třetí ročník, který se uskuteční zase za rok.

Kašpar Stanislav a Kordíková Jana.